Bomen planten tijdens de ‘Europese greenweek’

Studenten en docenten van het Graafschap College hebben op uitnodiging van de Duitse partnerscholen uit Coesfeld bomen geplant op de parkeerplaats aan de J.F. Kennedylaan. De boomplantactie vindt plaats in het kader van de‘Europese greenweek.

 

Nat en modderig
Een aantal studenten en docenten vanuit de sector Economie & Dienstverlening en Zorg, Welzijn & Sport plant tijdens een regenachtige donderdag een drietal Esdoorns. De bomen staan inmiddels op verschillende plekken op de studentenparkeerplaats aan de J.F. Kennedylaan.
De boomplantactie vloeit voort uit de langdurige samenwerking met Duitsland binnen het project Leren zonder Grenzen. Zo plantten ook het Berufskolleg Dinslaken, het Oswald von Nell Breuning Berufskolleg en de Liebfrauenschule, beiden uit Coesfeld, al bomen.

 

Maatregelen tegen klimaatverandering 
De Europese Unie heeft de ambitie om vervuiling tegen te gaan en een gifvrij milieu te creëren. Deze overkoepelende richtlijn kan alleen worden bereikt als we dit met elkaar aanpakken. Dit gebeurt door middel van lokale projecten, zoals deze boomplantactie. Bomen leveren immers een bijdrage aan het beschermen van het klimaat. ​​​​​​​

 

Hier de link naar de video van het Graafschap College en de link naar de boomplantactie in Coesfeld, bij het Oswald van Nell Breuning.