Skip to main content
 

Actueel

Inspiratiedag EKW-4

Pedagogie, maatschappelijk werk en gezondheidszorg

Outline van NL

De inspiratiedag voor EKW-4, gericht op de thema’s pedagogie, maatschappelijk werk en gezondheidszorg, vond plaats op woensdag 5 juni 2024 van 15:00 tot 17:00 uur in de Storkzaal B bij het ROC van Twente in Hengelo. Deze bijeenkomst, georganiseerd door Alfa-college/Rijnland Instituut, ROC van Twente en Paul-Spiegel Berufskolleg, maakte deel uit van het project “Euregionale KennisWerkplaatsen” en had als doel nieuwe samenwerkingen te bevorderen en vervolgactiviteiten binnen de EKW te verkennen.

De presentaties over het Interreg project en de conceptontwikkeling van EKW werden goed ontvangen. Ze boden inzichten in de huidige stand van zaken en de toekomstige mogelijkheden binnen het project. Het vaststellen van concrete vervolgstappen en afspraken zorgde voor een duidelijke richting en doelen voor toekomstige activiteiten binnen de Euregionale KennisWerkplaats. Het netwerkmoment aan het einde van de dag bood deelnemers de kans om (nieuwe) contacten te leggen en mogelijke samenwerkingen te bespreken.

Hoewel de opkomst goed was, zou een grotere diversiteit aan deelnemers, vooral van verschillende instellingen in zowel Duitsland als Nederland en gericht op de thema’s maatschappelijk werk en gezondheidszorg, de interactie en samenwerking nog verder kunnen versterken. De inspiratiedag was over het algemeen een succes. De duidelijke presentaties, de interactieve thema’s, en de constructieve discussies over vervolgstappen zorgden voor een productieve en inspirerende bijeenkomst. Er is een solide basis gelegd voor verdere samenwerking en ontwikkeling binnen de Euregionale Kenniswerkplaats, met een sterke nadruk op pedagogie, maatschappelijk werk en gezondheidszorg.

Wil je meer weten over het Interreg project EKW en de mogelijkheden om deel te nemen? Neem voor EKW-4 contact op met Gaby Bos ([email protected]).