Skip to main content
 

Actueel

Van Tiny lab tot waterstofinstallaties

Excursies over duurzame energie: van Tiny lab tot waterstofinstallaties

Outline van NL

De partners van het Interreg project Energie Booster nodigen medewerkers uit de installatiebranche en andere geïnteresseerden uit voor een reeks boeiende excursies. De beroepsopleidingsinstellingen Handwerkskammer Münster, Handwerkskammer Osnabrück, Saxion en ROC van Twente bundelen in dit project hun krachten om kennis over duurzame energie te delen en vakmensen op te leiden.

Deze excursies worden aangeboden:
De Handwerkskammer Osnabrück organiseert op 15 oktober een bezoek aan de voormalige kerncentrale en gasfabriek in Lingen, Duitsland, waar een groene waterstofinstallatie wordt gebouwd. Meer info en aanmelden > Energy Booster: Excursie naar Lingen – BTZ Osnabrück (btz-osnabrueck.de)

Saxion Hogenscholen organiseert op 20 september een bezoek aan de INDU-ZERO showcasewoning van Domijn en het Smart Tiny Lab van Saxion. Meer info en aanmelden > link naar https://www.saxion.nl/events/2024/september/showcase-woning-voor-renovatie-en-verduurzaming–smart-tinylab-voor-systeemintegratie-in-de-bouw Deze excursie heeft inmiddels plaatsgevonden.

ROC van Twente organiseerde op 10 september een bezoek aan de Emsflower in Duitsland, de grootste kwekerij van planten en groenten in Europa en heeft naast Nederlandse roots een state-of-the-art CO2 neutrale energie-installatie

Over het project Energie Booster
Duitsland en Nederland werken samen aan de energietransitie in de grensregio met het project Energie booster. Vier beroepsopleidingsinstellingen, waaronder Handwerkskammer Münster en Osnabrück, ROC van Twente en Saxion, bundelen hun krachten om kennis over duurzame energie te delen en vakmensen op te leiden. Het project richt zich op een uniforme aanpak om de gezamenlijke uitdagingen van de energietransitie aan te pakken.