Skip to main content
 

Actueel

Culinaire creativiteit

Koks uit Krefeld bezoeken het Graafschap College

Outline van NL

Op 25 april vond een spannende en smaakvolle uitwisseling plaats van de EKW Horeca, dienstverlening en toerisme.

Zes koks in opleiding van BK Glockenspitz reden vanuit Krefeld naar het Graafschap College in Doetinchem. Samen met drie docenten namen ze een foodbox en een videoboodschap van de hele klas mee naar Nederland. De inhoud van de foodbox bestond voornamelijk uit Rijnlandse specialiteiten zoals “Sauerbraten” en andijviesla. Drankjes, zoals een Krefeldse jubileumsgin, zaten er ook bij. Spannend was: de ingrediënten werden zonder recept geleverd, dus er waren geen grenzen aan de creativiteit van de Nederlandse koks.

Terwijl de Nederlanders het eten bereidden, kregen de Duitse leerlingen een rondleiding door het Graafschap College. Er was veel enthousiasme voor het moderne gebouw en de praktische aspecten ervan. Er was ook inzicht in andere opleidingen op het gebied van toerisme en het bakkersvak, en er was zelfs een proeverij met de banketbakkers.

Tot slot werden de zelfbereide gerechten en cocktails geproefd en leverden de nieuwe creaties spannende ideeën en inspiratie op. Het was een fantastische dag met veel nieuwe indrukken en we kijken nu al uit naar het bezoek van de Nederlandse koks in Duitsland!