Skip to main content
 

Actueel

EKW Bouw en Hout bezoekt MOprojects

Outline van NL

Op dinsdag 30 mei 2023 zijn we door MOprojects GmbH in het Westfaalse Vreden uitgenodigd om de mogelijkheden te bespreken voor BPV-stage in de Euregio. In het project Interreg EKW is één van de doelen om een BPV-stage in de Duits/Nederlandse grensstreek te promoten.
Het enthousiasmeren van daarom ook de doelstelling van dit gesprek. Aanwezig waren EURES adviseurs Werkgeversdiensten (Werkplein Twente), Kroeze Interieurbouw en drie ROC-studenten van de opleiding Meubel en Interieur, samen met hun BPV begeleider.

MOprojects is een bedrijf dat kan terugblikken op een lange en succesvolle geschiedenis. Het hart van MOprojects klopt in Vreden-Lünten, in het mooie Münsterland. Al in 1905 werd een timmerwerkplaats, toen nog uitsluitend ‘Holztechnik Schwanekamp’, als klein familiebedrijf in het Vreden opgericht en daarmee werd de basis voor de onderneming gelegd.

In 2005 werd MOprojects GmbH opgericht, dat vanaf dan meer internationaal georiënteerd is. Samen met zusterbedrijf Holztechnik Schwanekamp GmbH heeft de onderneming ongeveer honderd mensen in dienst, die zich inzetten om het beste vakmanschap, moderne technologie en design samen te brengen.

MOprojects is in staat om wereldwijd bijna alle meubelsectoren te bestrijken met uiteenlopende vaardigheden en perfectionisme. Vanuit de hoofdvestiging in Vreden-Lünten en het filiaal MOprojects Ltd in Engeland, werkt het bedrijf voor klanten wereldwijd.

Sinds 1 januari 2023 maakt het Nederlandse Kroeze Interieur B.V. uit Oldenzaal ook deel uit van de MOprojects Groep. Kroeze Interieurs is al sinds vele jaren als leerbedrijf verbonden aan de opleiding Meubel en Interieur.

De uitgebreide rondleiding gaf een kijkje achter de schermen bij MOprojects. Ook de kantoren waar de werkvoorbereiding, administratieve, verkoop- en marketingteams actief zijn werden bekeken. Daarna volgden de productieafdelingen met verschillende soorten machines, van traditionele houtbewerkingsmachines tot CNC gestuurde productiemachines en industriële spuitmachines om de meubels in hoogglans af te lakken.

Het s duidelijk dat veel studenten interesse hebben in BPV-stages en dat deze BPV-stages een waardevolle ervaring zijn.

Rob Rouwers
ROC van Twente