Skip to main content
 

Actueel

Gezamenlijk bezoek aan beurs Beauty 2023 in Düsseldorf

Outline van NL

Vijfentwintig studenten van het Graafschap College en vijfentwintig studenten van het Berufskolleg Bocholt West bezochten samen de toonaangevende beurs beauty in Düsseldorf. Ook voerden ze een gezamenlijke opdracht uit.  

Op 31 maart 2023 bezochten studenten van de opleiding Schoonheidsverzorging, zowel de tweedejaars (niveau 3) als derdejaars studenten (niveau 4) waren welkom. Het bezoek werd georganiseerd in samenwerking met het Berufskolleg Bocholt West uit Bocholt. Het doel van het bezoek was natuurlijk beroepsmatig, studenten leerden producten en (Duitse) merken kennen, maar aan de andere kant wilden we hen ook wijzen op internationalisering.   

Door de studenten samen in een groep te zetten krijg je uiteraard te maken met een taalbarrière. Sommige gesprekken tussen studenten en standhouders verliepen soepel, bij anderen verliep het moeizamer. Gelukkig lukte het uiteindelijk meestal om elkaar te begrijpen. Datzelfde gold tijdens een gezamenlijke opdracht tussen de scholen. In gemengde groepen werkten de studenten aan het oplossen van een aantal casussen en opdrachten. Het was mooi om te zien hoe de Duitse en Nederlandse studenten uiteindelijk toch begrepen, ook al beheersen ze elkaars taal niet altijd. Daarom kunnen we stellen dat zowel voor onze studenten als die van het Berufskolleg Bocholt West geldt dat het een succesvolle dag was. Op meerdere vlakken was het bezoek aan de beurs van toegevoegde waarde.  

Maurice Peters
Graafschap College