Skip to main content
 

Actueel

Horecastudenten Firda Sneek op bezoek in Osnabrück

Outline van NL

Op 10 mei 2023 was Firda Sneek (voorheen ROC Friese Poort) met twaalf eerstejaars studenten Manager Ondernemer Horeca te gast bij Berufsschulzentrum Am Westerberg in Osnabrück. De studenten volgden workshops van onder andere serveermeester Markus Schröer en Susanne Steimker-Ahrens.

De workshops vonden plaats in het kader van het gastronomische partnerschap. Bij het professioneel indekken van de tafels kwamen onder meer ‘Zollstöcke’ te pas. Daarna konden de studenten met dank aan Mailyn Düsterhues en haar collega’s Anna Postma en Lennart Buthmann het viersterrenhotel Vienna House Remarque Osnabrück verkennen. Een hotelexcursie met een rondleiding verzorgd door ‘Azubi’ (horecastudent) Steen.

De mooie en inspirerende dag werd afgerond met een kijkje bij Randy de Jong, Chef de Cuisine in sterrenrestaurant ‘Kesselhaus’ in Osnabrück en oud-horecastudent Koksopleidingen van ROC Friese Poort Sneek. Alle studenten waren onder de indruk van de gedrevenheid in jong, creatief en succesvol ondernemerschap.

Van 15 tot en met 19 mei 2023 waren acht tweedejaars studenten Horeca van de opleiding International Hospitality Studies van Firda Sneek op meerdaagse snuffelstage in Vienna House Remarque en Easy in Osnabrück. Ze deden ervaring op in frontoffice, keuken, service, bar en banket. Een geweldige en leerzame ervaring voor deze enthousiaste studenten.

Enkele opmerkingen van studenten over deze internationale snuffelstage: “Een succesvolle Nederlandse sterrenkok in Duitsland te zien werken is heel inspirerend!”, “Ik heb voor het eerst bij de front-office meegelopen en veel uitleg gekregen over wat de werkzaamheden allemaal zijn”, “Ik heb de hele dag veel Duits gehoord, heb geleerd hoe je iets moet zeggen en kan het Duits nu al beter verstaan”, “Ik heb geleerd hoe ik met Duitse gasten kan spreken”.