Skip to main content
 

Actueel

Inspiratiebijeenkomst markeert oprichting EKW 7

Outline van NL

Op woensdag 10 mei vond bij het Civon in Ulft een inspiratiebijeenkomst plaats die de oprichting van de Euregionale Kenniswerkplaats Horeca, Toerisme en Hospitality (EKW) markeerde. De bijeenkomst bracht deelnemers samen uit verschillende Horeca- en Toerisme-teams van het Graafschap College en het ROC van Twente, evenals deelnemers van BK Glockenspitz uit Krefeld. Ook waren er prominente deelnemers uit de grensregio uit het ondernemersveld, waaronder Mauritz Steverink van de Smaakacademie en Martin Huning uit Aalten.

De inspiratiebijeenkomst ‘Leren zonder grenzen’, met als thema het inrichten van de ‘360 Arbeidsmarkt’, was een groot succes en bood een vruchtbare omgeving voor het delen van ideeën en expertise en het leggen van waardevolle contacten. De deelnemers werden aangemoedigd om te kijken naar mogelijkheden voor grenzeloze samenwerking en om gezamenlijke projecten te initiëren die de horeca, het toerisme en de gastvrijheidssector in de regio zouden versterken.

De inspiratiebijeenkomst was slechts het begin van een veelbelovende samenwerking binnen de Euregionale Kenniswerkplaats. De betrokken partijen kijken uit naar de verdere ontwikkeling van de projecten en naar de mogelijkheden om gezamenlijk bij te dragen aan de groei en bloei van de horeca, het toerisme en de gastvrijheidssector in de regio.