Skip to main content
 

Actueel

Kick-off EKW-4 Pedagogisch, maatschappelijk werk & gezondheidszorg

Outline van NL

Op dinsdagmiddag 19 september vond de eerste bijeenkomst plaats van EKW-4 Pedagogisch, maatschappelijk werk & gezondheidszorg. Docenten, opleidingsmanagers en geïnteresseerde collega’s van het Alfa-college, Rijnland Instituut, Paul-Spiegel Berufskolleg en de ROC van Twente waren aanwezig bij de bijeenkomst in Hardenberg.

Kennismaken stond centraal tijdens deze eerste bijeenkomst. De deelnemers vertelden vanuit welke organisatie ze aanwezig waren en op welke manier ze eventueel betrokken zijn of kunnen worden bij EKW-4. Om meer bekendheid te creëren over Interreg vertelde projectleider Rob Rouwers (ROC van Twente) samen met Johannes Reef en Judith Reef (DNL-contact) meer over inhoudelijke zaken en randvoorwaarden binnen het project.

Aansluitend werden ervaringen gedeeld die eerder zijn opgedaan tijdens uitwisselingen, samenwerkingen of het project Leren Zonder Grenzen. Er is veel interesse om langdurige en duurzame samenwerkingen te gaan starten binnen de onderwerpen van EKW-4 en de Nederlandse en Duitse handen ineen te slaan!

Er zijn concrete vervolgafspraken gemaakt. Contactgegevens van de aanwezigen en geïnteresseerden worden uitgewisseld en binnenkort volgt een inspiratie-dag. Tijdens deze dag kunnen organisaties zichzelf presenteren en worden er werksessies georganiseerd over de thema’s pedagogie, maatschappelijk werk en gezondheidszorg. Door de verschillende werksessies kunnen de brede thema’s geconcretiseerd worden waarbij opleidingen, ondernemers en instanties kunnen aansluiten bij hun thematiek.

Interesse in deelname aan EKW-4 of meer informatie over de aankomende inspiratie-dag? Neem dan contact op met Gaby Bos (Alfa-college, [email protected])