Skip to main content
 

Actueel

Meubel in historische omgeving

Nieuw project van BTA, ROC van Twente & RIBO

Outline van NL

Sinds het schooljaar 2012/2013 heeft het ROC van Twente een samenwerkingsovereenkomst met het Berufskolleg für Technik in Ahaus (BTA).

Nu is er een nieuw project: deze samenwerking betreft een gemeenschappelijk project voor de opleiding Meubel & Interieur (EKW-3). Vanaf maandag 11 maart tot vrijdag 15 maart gaan BTA en stichting RIBO (Restauratie& Innovatie in de Bouw in Overijssel) in Hengelo een project uitrollen “Meubelen in Historische Omgeving” In deze week zal er zowel in Hengelo als in Ahaus gewerkt gaan worden aan diverse projecten.

In totaal werken 31 Duitse en Nederlandse leerlingen aan drie projecten, dit is een projectweek met overnachtingen. Twee van de projecten vinden plaats in Hengelo: De studenten bouwen een keuken voor “Heemhuis Poorten Frederik” in Ootmarsum en bankjes als ontmoetingsplek voor de Engelse Tuin in Ootmarsum. Tegelijkertijd werken leerlingen in Ahaus aan meubels voor het klooster Bentlage in Rheine. Daar wordt entreemeubilair gemaakt. We kijken ernaar uit en zijn al benieuwd naar de nieuwe meubels!