Skip to main content
 

Actueel

Pop-up Restaurant Event in Ulft: ‘Een onvergetelijke culinaire ervaring’

Outline van NL

Op het DRU Industriepark in Ulft vond op 1 juni het Pop-up Restaurant Event plaats. Het event werd georganiseerd door het Graafschap College als onderdeel van het afstudeerexamen ‘Manager/Ondernemer in de Horeca’. Dit als onderdeel van het Interreg VI-project EKW Horeca, Toerisme en Gastvrijheid, dat de Duits-Nederlandse uitwisseling in de grensregio en de samenwerking in de horeca bevordert. Tabea Richter, projectmanager bij EKW-7, doet verslag.

Tijdens het event kregen vierdejaarsstudenten de taak om hun management- en leiderschapsvaardigheden te laten zien. Ze waren verantwoordelijk voor het toezicht en het management van het personeel. Met hun samengestelde teams van de opleidingen Facilitair, (zelfstandig) Gastheer/Gastvrouw en (zelfstandig) Kok werkten ze intensief aan de planning en uitvoering van het evenement.

De studenten wisten een lege fabriekshal te transformeren tot een gezellige promenade. De decoratie en presentatie van de verschillende restaurants waren met oog voor detail verzorgd. Elk onderdeel had zijn eigen charme en droeg bij aan het gevoel dat de gasten zich in een andere culinaire wereld bevonden.

Het Pop-up Restaurant event bestond uit in totaal elf restaurants met zes verschillende concepten. Elk restaurant kon dertig gasten ontvangen en bood een verscheidenheid aan culinaire ervaringen. Van verfijnde voorgerechten tot heerlijke hoofdgerechten en verleidelijke desserts; de studenten wisten hun gasten te verwennen met creatieve en hoogwaardige menu’s.

Bij aankomst kregen we een warm welkom van de Nederlandse studenten van het Graafschap College. Als Duitse gasten werden we direct in het Duits begroet en naar ons ‘restaurant’ en onze tafel begeleid. In ons geval het Franse restaurant ‘LA MER’.

Tijdens het evenement hadden we de unieke gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen en de interactie tussen de koks en het bedienend personeel te observeren. De nauwe samenwerking tussen de koks, het bedienend personeel en de gastheren en -vrouwen was voelbaar en droeg bij aan de kwaliteit van het eten en de goede service.

Voor ons als Duitse gasten was het met name interessant om inzicht te krijgen in het Nederlandse opleidingssysteem en de aard van het afstudeerexamen. We konden van dichtbij zien hoe de studenten hun management- en leiderschapsvaardigheden lieten zien en hun teams succesvol leidden. De uitwisseling tussen Duitse en Nederlandse collega’s zorgde voor waardevolle culturele en professionele ervaringen waar beide partijen van profiteerden. Er waren veel nieuwe ideeën om het EKW-project verder te ontwikkelen.

Van kostenberekening tot menukeuze en decoratie, de vierdejaars studenten werden beoordeeld door interne en externe examinatoren uit de beroepspraktijk. Daarbij werden onder meer hun leiderschapskwaliteiten geëvalueerd. Het event heeft laten zien dat de gedreven en getalenteerde jonge professionals in de opleiding ‘Manager/Ondernemer in de Horeca’ klaar zijn om de uitdagingen van de horecabranche aan te gaan en innovatieve evenementen te organiseren. Hun passie voor de horeca en streven naar perfectie waren duidelijk merkbaar.

Het Pop-up Restaurant Event heeft opnieuw laten zien hoe waardevol het is om over de grenzen heen te kijken. De duidelijk zichtbare verschillen tussen de Duitse en Nederlandse onderwijssystemen in dit gebied hebben ons geïnspireerd. Daarom willen we in de toekomst de uitwisseling tussen Duitse en Nederlandse scholen, bedrijven en organisaties in de horeca en het toerisme actief bevorderen. Door deze voortdurende uitwisseling kunnen we van elkaar leren, ons laten inspireren en optimaal gebruikmaken van elkaars sterke punten en werkwijzen. We kijken uit naar meer spannende projecten en evenementen die ons helpen onze samenwerking verder te verdiepen en de hele sector van horeca en gastvrijheid vooruit te brengen.

 

Tabea Richter
Projectmanager EKW-7