Skip to main content
 

Actueel

Pop-up restaurant op het industrieterrein in Ulft

Het was weer zover: het pop-up restaurant opende zijn deuren voor gasten.

Outline van NL

Het Graafschap College organiseerde het evenement zodat de studenten “Manager ondernemer Horeca” een echte examensituatie konden ervaren en zich erop konden voorbereiden. Negen juryleden gingen naar de restaurants met landenthema’s als Italië, Frankrijk, Zweden, maar ook umami, typisch Beiers of regionaal Achterhoeks. We vormden een groep met medewerkers en docenten van het Graafschap College, docenten in opleiding en een student uit van Glockenspitz Krefeld, die natuurlijk de regionale Achterhoekse specialiteiten wilden proeven. 

Een assessor, die zelf ondernemer is en het werk vanuit de praktijk beoordeelt, legde uit dat de  managers van de opleiding manager ondernemer horeca en leidinggevende keuken vooraf al een thema hebben gekozen, inclusief  de aankleding, planning en een uitwerking  hebben gemaakt.   

Vervolgens gaan zij pitches houden in de klassen en maken vacatures en hierop kunnen de studenten van leerjaar 1 van alle opleidingen van gastheer/gastvrouw, koks en manager ondernemer horeca reageren. En worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. En zo worden de teams samengesteld, waarmee zij twee dagen het concept zullen uitvoeren. 

Als voorgerecht kregen we een Achterhoeks krokantje met gepocheerde peer, regionale geitenkaas met gemarineerde bietjes, appelstroop en rode wijn. En als hoofdgerecht runderlende met vergeten groenten, pomme duchesse en gebakken uien jus. Als dessert een gemarineerde appelbol met honing graat toffee en vanille-ijs. Bij de borrel kregen we een streekbiertje, gemaakt van graan dat in de Achterhoek is verbouwd en gebrouwen. 

Nadat we hadden genoten van dit zorgvuldig bereide en perfect geserveerde menu, konden we een kijkje achter de schermen nemen en de laatste hand van de chefs van dichtbij meemaken. De opleiding “Facility Manager” ondersteunde het evenement met een briefing en betalingsservice. We hebben overwogen of taalstudenten ook konden deelnemen met een praktische oefening en de taal die ze hebben geleerd konden gebruiken in de “landsrestaurants”.