Skip to main content
 

Actueel

ROC van Twente bezoekt Kraftverkehr Emsland

Outline van NL

Op 12 oktober 2023 waren studenten van ROC van Twente te gast bij Kraftverkehr Emsland in Nordhorn. De dochteronderneming van Bentheimer Eisenbahn is gespecialiseerd in goederenvervoer over de weg en beschikt over een indrukwekkend wagenpark.

De studenten van het ROC van Twente, die momenteel hun opleiding tot specialist transport en logistiek afronden, bezochten het bedrijfsterrein inclusief de garage in Nordhorn. Zij leerden van de medewerkers en stagiaires van Kraftverkehr Emsland hoe het inklaren van goederen in de praktijk in zijn werk gaat. Ook werd de Euroterminal in Coevorden gepresenteerd. Aangezien Kraftverkehr Emsland onlangs een logistiek magazijn heeft geopend naast de Euroterminal, is er grote behoefte aan werknemers met Duits-Nederlandse knowhow.

Kraftverkehr Emsland leidt zelf toekomstige vrachtwagenchauffeurs op, die vervolgens kunnen kiezen om voor het bedrijf te werken in het lokale, langeafstands- of nachttransport. Ondertussen leidt het moederbedrijf Bentheimer Eisenbahn machinisten op. Uitwisselingen met de Rail Academy van het ROC van Twente zijn al gepland.

De logistieke sector heeft van nature een internationaal karakter. Daarom is het nog mooier dat aankomende professionals in het kader van het EKW Transport en Logistiek euregionale competenties kunnen opdoen en het logistieke vak in de praktijk kunnen ervaren!

(foto’s: Kraftverkehr Emsland)