Skip to main content
 

Actueel

Succesvolle uitwisseling op het gebied van bakkerijopleidingen

Datum: 28 november

Outline van NL

Afgelopen dinsdag 28 november beleefden docenten van Oswald von Nell-Breuning Berufskolleg in Coesfeld een indrukwekkende uitwisseling met hun collega’s van het Graafschap College in Doetinchem in het kader van de bakkersopleiding. De hartelijke ontvangst door de collega’s van het Graafschap College was de opmaat voor een inspirerende dag.

Tijdens het bezoek kregen de docenten de unieke kans om deel te nemen aan de dagelijkse gang van zaken op de school en om zowel leerlingen als docenten te begeleiden tijdens hun lessen.
Zowel de praktijkdocenten als de leerlingen gaven interessante inzichten in hun onderwijs en het was indrukwekkend om te zien hoe effectief ze als team werkten. Daarnaast hadden de leerlingen die dag een speciale opdracht voor een bedrijf: het maken van chocoladeletters als bedankje voor de werknemers voor een aankomend Sinterklaasfeest. Deze praktische toepassing liet duidelijk de veelzijdigheid van hun opleiding zien.
Bijzonder is de kleine winkel ter plekke waar de versgebakken producten worden verkocht. Hier leren de studenten niet alleen het bakkersvak, maar ook het verkoopaspect direct ter plaatse. Na de boeiende lesbezoeken genoten de deelnemers van een heerlijke lunch en was er volop tijd voor discussie en verdere dialoog.

De dag werd afgesloten met een uitgebreide rondleiding door de school, waarbij het opleidingsprogramma “Brood en banket” in detail werd toegelicht. Al met al was het een inspirerende dag die de weg heeft geëffend voor toekomstige uitwisselingsmogelijkheden. De wens voor een voortzetting van deze succesvolle uitwisseling werd duidelijk geuit door alle deelnemers. Een tegenbezoek en een grensoverschrijdende studentenuitwisseling zijn al gepland voor volgend jaar.
We kijken uit naar toekomstige ontmoetingen en vruchtbare samenwerking in de wereld van de bakkerijhandel.