Skip to main content
 

Actueel

Uitwisseling fotografie – Typisch Duits?!

Outline van NL

Op 4 maart vond de eerste uitwisseling van de opleiding fotografie plaats met in totaal 54 studenten. 27 studenten van het ROC van Twente in Enschede vertrokken ’s ochtends vroeg met de trein naar het Adolph-Kolping-Berufskolleg in Münster.

De dag begon met een gezamenlijk ontbijt en gezellig kennismaking. Het werd al snel duidelijk dat de taalbarrière geen probleem was en er ontstonden al snel gespreksonderwerpen, vooral door de gedeelde passie voor fotografie.

Ze verkenden Münster in kleine gemengde Duits-Nederlandse groepjes. De projectopdracht had als motto “Typisch Duits?! – Typisch Nederlands?!”. Tijdens deze multimediatour door het stadscentrum van Münster werden de typisch Duitse indrukken van de deelnemers digitaal op foto’s of korte video’s vastgelegd.

Terug bij het Adolph-Kolping-Berufskolleg werden de mediaproducten opgeslagen tijdens een snackpauze. Tijdens een gezamenlijke presentatie werden de resultaten gepresenteerd, wat een aantal geweldige en vermakelijke resultaten opleverde. De culinaire sector werd hier vooral niet vergeten met braadworst, bakkerijproducten en dergelijke, terwijl ook gebouwen en nog veel meer werden gefotografeerd.

We kijken uit naar het tweede deel van de uitwisseling over twee weken. Op deze dag bezoeken de Duitse studenten het ROC van Twente, waar de typisch Nederlandse kant in Enschede wordt belicht.