Skip to main content
 

Actueel

Uitwisseling Zone college en Berufsschulzentrum am Westerberg

Outline van NL

Onlangs vond er een leuke uitwisseling plaats van het Zone College (klas 2 van Voeding van de locaties Almelo en Zwolle) en het Berufsschulzentrum am Westerberg uit Osnabrück.

De Duitse studenten kregen in Nederland een rondleiding op het Zone college. Hier werd gezamenlijk een lekkere oer-Hollandse lunch bereid waarbij alle producten zelf gemaakt werden zoals Frietje kapsalon met mayo en een frikandel. Daarna kregen de Nederlandse studenten op hun beurt in Osnabrück een mooie toer door de school. En opvolgend een prachtige rondleiding in een ijsfabriek.

Een van de docenten:
“De uitwisseling met de school uit Osnabrück was een interessante ervaring. Het programma op de locatie Almelo en de kennismaking met house of skills in Almelo was afwisselend en leerzaam voor alle partijen: studenten Zone college, de studenten uit Duitsland evenals docenten van beide scholen. Het bezoek van de school in Osnabrück op Valentijnsdag was goed georganiseerd. De studenten hebben Valentijns harten gemaakt en een typische Duits product bladerdeegrollen. Een ander hoogtepunt van de uitwisseling was het bezoek aan de ijsfabriek! De eigenaar nam echt de tijd om alles te laten zien en te vertellen. Van het kiezen van de beste ingrediënten tot het geheim achter het perfecte smaakprofiel in het Duits uiteraard.”