Skip to main content
 

Actueel

EKW Horeca bij Achterhoek Food Platform

Outline van NL

Op maandag 6 november 2013 vond in Ulft de kick-off van het Achterhoek Food Platform plaats. EKW Horeca voegde een internationaal perspectief toe aan het evenement.

De visie van Achterhoek Food is om alle inwoners van de Achterhoek te laten genieten van gezond, milieuvriendelijk en lekker eten. Speciale aandacht gaat uit naar de producten die in de Achterhoek zelf worden geproduceerd. Achterhoek Food wordt ondersteund door het LEADER-programma van de Europese Unie, een landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.

Tijdens het evenement op 6 november werden verschillende projecten gepresenteerd die al zijn gerealiseerd. Onder andere een contactpunt voor boeren die willen omschakelen naar de productie van duurzamer voedsel. Ook kantines bieden een groot potentieel: Als lokale overheden en bedrijven een kantine bieden met een smakelijke, gezonde en milieuvriendelijke lunch, worden werknemers gestimuleerd om gezond te eten. Bewustwording van duurzaamheid – zeker een belangrijke stap in de voedseltransitie – gebeurt op die manier ook in een handomdraai.

Veel projecten binnen het Achterhoeks Food netwerk richten zich ook op educatie. Op een basisschool wordt elke ochtend een gezond ontbijt verdeelt uit regionale ingrediënten. Inmiddels zijn ROC-studenten betrokken bij veel van bovengenoemde projecten, brengen hun expertise in en doen praktijkervaring op.

Als onderdeel van het agendapunt ‘Internationaal’ was er aan het eind een bijeenkomst van de EKW Horeca, Dienstverlening en Toerisme. Achterhoek Food biedt zeker een waardevol netwerk voor de EKW. In de toekomst kunnen Duitse stagiaires wellicht ook deelnemen aan initiatieven van Food Achterhoek en de opgedane kennis exporteren naar Duitsland.